Easter special – Recept: Raffaello.

Hello everyone!

Hier zijn we er met het tweede receptje van mijn Paasspecial. Om jullie alle extra info te besparen in deze post, verwijs ik jullie naar mijn post “Easter special – Making some desserts”, zodat we niet onnodig liggen te herhalen πŸ™‚

Recept numero due zijn de alom bekende “Raffaello” bonbons. Iedereen kent ze wel: de lekkere witte bonbons met een hazelnootje in het midden, gewikkeld in kokosschilfers. Weet je echt niet over welke ik het heb? Ik help je even.

raffaello,candy

Mijn echtgenoot is hieraan verslaafd geraakt tijdens zijn bezoekje aan BelgiΓ« 3 jaar geleden. Toen hij later nog eens ontdekte dat je ze ook hier kon kopen, was het hek van de dam.
En nu wordt het allemaal nog wat erger want: hij heeft het recept om ze zelf klaar te maken gevonden op het net. Ze lijken enorm op hen, alleen zijn ze niet zo krokant omdat ze geen koekje hebben van binnen en hebben ze een iets geeler kleurtje.

Het recept leek mij wel gemakkelijk en je hebt er echt niet veel voor nodig, dus heb ik besloten om dit als Paasdessert nummer twee klaar te maken!

Wat heb je allemaal nodig?

Raffaelo (1)

  • 400 gr melk in poedervorm
  • 250 gr vetstof
  • Een kopje water
  • 300 g kokosschilfers
  • 2 zakjes vanille suiker
  • Hazelnoten

Hoe maak je dit klaar?

Stap 1

Je giet in een kookpot het kopje water en laat deze aan de kook brengen.

Stap 2

Wanneer het water kookt, voeg je de vetstof toe en laat deze smelten.

Raffaello (2)

Stap 3

Wanneer de vetstof gesmolten is en de massa aan de kook gaat, haal je deze van het vuur af, voeg je de melkpoeder toe en mix je continu tot je een gladde massa krijgt.

Raffaello (3)

Stap 4

Je voegt aan deze massa 200 gram kokosschilfers en de twee zakjes vanille suiker toe en mixt verder tot alles een geheel wordt.

Raffaello (4)

Raffaelo (5)

Stap 5

Je laat deze massa 2 uur lang afkoelen in de koelkast.

Stap 6

Van de afgekoelde massa neem je met een koffielepeltje een klein hoopje en duw je in het midden van dit hoopje een hazelnoot. Je rolt van dit hoopje een bolletje en rolt dit bolletje door kokosschilfertjes.

Raffaello (6)

Raffaelo (7)

Raffaello (8)

Raffaello (9)

HET EINDRESULTAAT

Raffaello (10)

Enkele tips/opmerkingen

  • Je neemt best een grotere kookpot want wanneer je de melkpoeder toevoegt, kan het al wel eens beginnen spatsen en verlies je zo aan massa.
  • Je kan de hazelnoot vervangen door andere noten zoals walnoten of amandelen.
  • Je kan de bolletjes in kleine papieren mandjes leggen, om ze de uitstraling van een echte Raffaello bonbon te geven.

Zoals je ziet is dit receptje verre van ingewikkeld en in een mum van tijd is het klaar. En vooral: je hebt een superlekker dessertje klaargemaakt! Ik heb er al eentje geproefd (als een ware chef) en ik moet zeggen: er is niet zo’n bijster groot verschil tussen de zelfgemaakte en gekochte. Ik heb een nieuw dessertje geleerd en dit is zeker voor herhaling vatbaar πŸ™‚

Het eerste recept, “Kinder Pingui”, staat tevens ook online. Klik hier voor het recept (+ foto’s)!

For my English readers: Converter

Wat vinden jullie van dit dessertje?

Tot de volgende post,

See you soon!

Natasa.

Advertisements

10 thoughts on “Easter special – Recept: Raffaello.

  1. Pingback: Easter special – Making some desserts. | Time to live.

  2. Pingback: Easter special – Recept: Kinder Pingui. | Time to live.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s